-

Elérhetőségek

Pölöskefő Község Önkormányzata

Cím: 8773 Pölöskefő,
Szabadság tér 2.
Telefon:
+36/93/391-101
E-mail:
onkormanyzat.poloskefo@gmail.com


Pályázatok

Parkoló kialakításaParkoló kialakítása

 

TÁJÉKOZTATÓ A MAGYAR FALU TÁMOGATÁSRÓL

 

Iratazonosító: 3365749568
Támogatott: Pölöskefő Község Önkormányzata
Cím: 8773 Pölöskefő, Szabadság tér 2.
Adószám: 15436904-1-20
MFP azonosító: 1004421629
Projekt azonosítója: 3345323069
 

Önkormányzatunk a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése-2022 című, MFP-ÖTIF/2022 kódszámú pályázati kiírásra pályázatot nyújtottunk be.

A pályázat sikeres volt, a vissza nem térítendő támogatás összege: 5 999 841 Ft.

A támogatás összege fedezte a parkoló kialakítását, a projekt előkészítés, a projektmenedzsment és a kötelező nyilvánosság biztosításának költségét.

A projekt címe: Parkoló kialakítása a pölöskefői temetőnél

A pályázat keretein belül egy új parkoló kialakítására került sor, közvetlen a temető mellett.

Sajnos a parkolóhelyek száma nem volt elegendő, az utóbbi években már a temetések, illetve Mindenszentek valamint Halottak napja idején nehézkessé vált a parkolás és a közlekedés a temető környékén. Ennek megoldására hoztuk létre az új parkolót.

A parkoló ingatlana a Kossuth Lajos utca végén található az utolsó lakóingatlan és a temető között. Az ingatlannak volt kiépített útcsatlakozása. A Kossuth utca aszfalt burkolattal, kétoldali padkával, a keleti oldalon aszfalt burkolatú járdával, a nyugati oldalon közvilágítással ellátott.

A kialakított parkoló burkolata zúzottkő védőréteg 15 cm vastagságban, geotextília rétegen és tükörként képzett talajon. Az előírásoknak megfelelően közvilágítás kiépítése is megtörtént. Elhelyezésre került az „Elsőbbségadás kötelező” KRESZ jelzőtábla.

A temető infrastruktúrája megújításának szükségességét az önkormányzat eddigi törekvései is indokolták, hiszen törekszünk az állampolgárok elégedettségének javítására. Az Önkormányzat a rendelkezésre álló forrásai erejéig karban tartja, illetve fejleszti a szolgáltatásait, azonban ezen lehetőségei korlátozottak. A település fennmaradásának egyik alapvető feltétele, hogy a közszolgáltatások színvonala, az infrastruktúra minél jobban igazodjon a lakosság elvárásaihoz. A temetői szolgáltatás is ebbe a körbe tartozik. A lakosság nagyra értékel minden olyan fejlesztést, ami a falu fejlődését szolgálja.

 

Szollár Norbert, polgármester

 

 


Vissza az előző oldalra!
Pölöskefő Község Önkormányzata - Magyar