-

Elérhetőségek

Pölöskefő Község Önkormányzata

Cím: 8773 Pölöskefő,
Szabadság tér 2.
Telefon:
+36/93/391-101
E-mail:
onkormanyzat.poloskefo@gmail.com


Pályázatok

Kommunális eszközök beszerzéseKommunális eszközök beszerzése

TÁJÉKOZTATÓ A MAGYAR FALU TÁMOGATÁSRÓL

 

Iratazonosító: 3319974772

Támogatott: Pölöskefő Község Önkormányzata

Cím: 8773 Pölöskefő, Szabadság tér 2.

Adószám: 15436904-1-20

MFP azonosító: 1004421629

Projekt azonosítója: 3288608799

 

Támogató: Magyar Állam

Önkormányzatunk a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Kommunális eszköz beszerzése-2021 című, MFP-KOEB/2021 kódszámú pályázati kiírásra pályázatot nyújtott be.

A pályázat sikeres volt és a vissza nem térítendő támogatás összege: 9 113 520 Ft.

A projekt címe: Közterület fenntartását biztosító eszközök beszerzése Pölöskefőn

Az önkormányzat a beszerezett gépekhez hasonló technikai paraméterekkel rendelkező eszközparkot tudja lecserélni, a településüzemeltetési feladatokat végző közfoglalkoztatott munkavállalók tevékenységét csak régi eszközökkel tudtuk eddig támogatni.

A projekt keretében beszerzett eszközökkel a település közterületei hatékonyabban karbantarthatóak. A fejlesztés elsődleges célja, hogy a falu rendezettségét környezetbarát és modern eszközökkel érjük el, mert így az Önkormányzat költségmegtakarítást tud elérni, mely összeget más területen tud felhasználni.

A beszerzett eszközök:

  • 1 db AS Motor 940 Sherpa 4WD magasgaz- és rézsűnyíró
  • 1 db Tielbürger TH80 ágdaráló
  • 2 db Husqvarna 545RX bozótvágó
  • 1 db Husqvarna TS242TXD fűnyíró traktor
  • 1 db Husqvarna Profi utánfutó
  • 2 db Husqvarna LB256SP fűnyíró

Az eszközökre jellemző a környezetbarát és költséghatékony működés. A kereskedő által kínált gyors és könnyen elérhető szervizháttér és a kibővített garancia is mind költségmegtakarítás az önkormányzatnak.

Az ágdaráló különösen nagy szerepet tölt be a környezetvédelemben, hisz a keletkezett ágak, fahulladék mennyisége a tört részére csökken, így alkalmas akár komposztálásra, vagy könnyebb szállíthatósága révén, egyszerűbben tudjuk eljuttatni a zöldhulladék lerakóba. A projekt így hozzájárul a környezettudatossághoz, az energiahatékonysághoz. Cél, hogy egy igazán rendezett településképpel bíró falut teremtsünk, amely minden hozzánk látogató és letelepedni szándékozó számára vonzó legyen. A projekt költségtakarékosságának legfontosabb eleme, hogy a beszerzett berendezéseket a település méretéhez és az elvégzendő feladatokhoz igazítottuk, így a fejlesztés hasznosulása lényegesen növekszik.

Összességében Pölöskefőn a fejlesztés hatására a rendezettebb településképpel javulnak az életkörülmények s mindez hozzájárul a település megtartó erejének növeléséhez.

Az eszközök beszerzése 2022. március 26-án történt meg.

A Tájékoztató táblát és a Falutáblákat elhelyeztük.

 

Szollár Norbert, polgármester


Vissza az előző oldalra!
Pölöskefő Község Önkormányzata - Magyar